Stadsnät - Forum

Sv:Att driva projekt

Hej Fredrik

Att driva denna typ av projekt är inte så enkelt. Våra konkurrenter har leverans tid 18-24 månader men vi jobbar för att leverera snabbare. När vi gick in i Eskilstuna så var det till stor del för att boende tyckte att befintliga aktörer tog så lång tid på sig och inget hände.
Vi är väldigt tydliga i informationen vi skickar ut att i dessa projekt förekommer förseningar, det är Länstyrelsen med fornlämningar ex. I Torshälla som skall säga sitt, problem med tillstånd för att trycka kabel under vatten eller vägar, befintliga ledningsägare som har synpunkter, beläggningsprogram som vi skall synkronisera. Sedan är det tillsammans med Eskilstuna kommun som är markägare vi sätter upp tidplaner och för att få bra kvalitet på projekten kommer det byggas ut lite etapp för etapp och besiktiga respektive etapp innan vi startar nästa. Ett bra sätt som kommunen har för att skapa tryck på entreprenörer att färdigställa områden helt innan nya startas.

Så, hade det bara varit att gräva hade projekten varit klara i höstas. Områden utan externa handläggningstider vart klara i höstas, dvs leverans inom 6 månader. Men när vi sitter i händerna på länstyrelsen, park avdelningar, Trafikverket, kommunen, Vattenfall m.fl. så är det svårt att styra deras handläggningstider. Men vi gör så gott vi kan för att göra klart allt så snart det går.

Hälsningar Johan

Ny kommentar

ihallby

Har du något bra tips eller info som inte kommit med på ihallby.se men som skulle kunna passa på en sådan här sida? Eller om du har några ändrings- eller förbättringsförslag! Mejla till mejladressen nedan eller via sidan KONTAKTA OSS! Förslag och tips mottages mer än gärna! Med soliga hälsningar
Eva Andersson
info@ihallby.se
Drivs med Webnode