Företag i Hällby som sponsrar sidan www.ihallby.se - Violas Vrå - Hällby Trädgårdstjänst - E. A. Bokföringstjänst AB - se företagens erbjudanden och annonser vid "Företag i Hällby".

Bil i Hällby

Vi som bor i Hällby i villaområden o runt om snälla försök att hålla hastigheten , då de är mkt barn på gatorna som leker o cyklar. De är 30 km/h som gäller! Trevlig sommar på er alla! /Påminnelse från facebookgruppen Hällbybor 2015-04-29

Vägar, vägskyltar och hastigheter är något som har visat sig ligga boende i Hällby varmt om hjärtat. En eller ett par gånger om året brukar ämnet väckas till liv igen och varje gång ansluter flera upp med liv och lust i detta  engagerande ämne. För att ge dem som råkar komma hit som nyinflyttade, eller av annan anledning missat denna diskussion tidigare, kommer här en chans till att undgå att vara den som står på tur och bli det objekt som väcker frågan på nytt!

  1. Missa inte att det är 30 km/tim på de flesta gatorna. Glömmer du det blir du säkert påmind eftersom det är mycket barn och katter i området!
  2. Högerregel eller väjningsplikt?
    Detta exempel utgår från Eskilstunavägen och att man svänger in på Hagbyvägen (vid fd Tempo, numera Helenas Hundskola). Första vägen till höger är Ekenhillsvägen, där ska det, efter omfattande diskussioner, alltså vara högerreglen som gäller.
    Nästa väg är Hagaholmsvägen, i den här korsningen gäller inte högerregeln och de från sidorna har väjningsplikt. Det här är enda gången det inte är högerreglen som gäller under färden på Hagbyvägen!
    Så var det klart för denna gång. Men nu inväntar jag även en ny uppfriskande diskussionsomgång så får vi se om instruktionen ovan får ändras! /Eva Andersson

ihallby

Har du något bra tips eller info som inte kommit med på ihallby.se men som skulle kunna passa på en sådan här sida? Eller om du har några ändrings- eller förbättringsförslag! Mejla till mejladressen nedan eller via sidan KONTAKTA OSS! Förslag och tips mottages mer än gärna! Med soliga hälsningar
Eva Andersson
info@ihallby.se
Drivs med Webnode