Meddelande till tjuven

Om du ser en sådan här skylt, klistermärke eller liknande

då är sakerna i området märkt med DNA-märkning! Det betyder att man snabbt kan se vem som står som ägare till sakerna. ALLT går att märka, smycken, telefoner, datorer, tv-apparater, cyklar...

Ett viktigt moment i märkningen är att informera med klisterlappar och skyltar om att märkning har gjorts. Om du skulle missa den informationen vid ett inbrott eller stöld i Hällby så är risken uppenbar att du:

1. får det klart besvärligt om du blir stoppad av polis och det glimrar grönt om/när de använder den UV-ficklampa som samtliga polisbilar numera är utrustade med.

2. får problem att sälja det stulna vidare eftersom även hälare har börjat förse sig med UV-lampor för att inte riskera att inneha spårbar, och uppenbart, stöldgods.

3. blir avslöjad om du säljer vidare via Blocket eller annan säljsida eftersom den UV-lampa som finns för att kolla DNA-märkning kostar under 200 kr och införskaffas av allt fler privatpersoner och företag som ofta handlar med begagnade saker.

4. kommer skimra i stilfullt nyongrönt om händer, kläder och ansikte om du försöker (och kommer misslyckas med) att slipa bort DNA-märkningen.

Tänk på att många inte vill att huset ska se hur ogästvänliga ut som helst och att det heller inte går att klistra hela huset fullt med stora och små klisterlappar. Och även om det inte är helt uppenbart så kan huset/lägenheten mycket väl vara DNA-märkt men att skyltningen inte kommit upp ännu.

ihallby

Har du något bra tips eller info som inte kommit med på ihallby.se men som skulle kunna passa på en sådan här sida? Eller om du har några ändrings- eller förbättringsförslag! Mejla till mejladressen nedan eller via sidan KONTAKTA OSS! Förslag och tips mottages mer än gärna! Med soliga hälsningar
Eva Andersson
info@ihallby.se
Drivs med Webnode