Företag i Hällby som sponsrar sidan www.ihallby.se - Violas Vrå - Hällby Trädgårdstjänst - E. A. Bokföringstjänst AB - se företagens erbjudanden och annonser vid "Företag i Hällby".

HLR - hjärt- och lungräddning i Hällby

 

HJÄRTSTARTER finns hos:

 • Församlingshemmet Skogsborg (vid Hällby kyrka). I hallen/kapprummet i församlingshemmet. Använd huvudingången. Hjärtstartaren är placerad på höger sida om soffgruppen bredvid ett vitrinskåp väl synligt. Personalen i Hällby församling är även utbildade i HLR, hjärt- och lungräddning!
 • Hällby Skogskapell
 • E. A. Bokföringstjänst AB, Ekenhillsvägen 12.
  En RÖD väska i entrén!
  Till för att användas alla timmar på dygnet. Dagtid, ring
  tel 016-35 10 99 så möter vi upp.
  Vi finns i "Gamla Glasboden", där även Salong Sol-Hälsan var tidigare.
 • Gustafslunds Handelsträdgård
  (Uppgift hämtad från Hjärtstartarregistret, 2015-02-08)

 

HJÄRTSTOPP:

1. Kolla om personen är medvetslös

2. Larma 112 - (skicka ev någon att hämta hjärtstartare om det är möjligt).

3. Kolla om personen andas, böj huvudet bakåt, lyssna och känn. Om andning, lägg i stabilt sidoläge.

4. Ingen andning, tryck med bägge händerna 30 gånger mitt i bröstkorgen, blås in luft två gånger, 30 tryck... fortsätt tills hjälp anländer.

Mer detaljerad beskrivning med bilder, finns via denna länk till Hjärt- och Lungfonden och en som film finns hos DinSäkerhet.se.

 

FÖRSTA HJÄLPEN CERTIFIKAT:

I bl.a Stockholm finns det SMS-livräddare vilket innebär att SMS-meddelanden larmar frivilliga livräddare med kunskap i HLR vid hjärtstopp. Det har dock, mig veterligen, inte kommit till Eskilstuna ännu.

Däremot har jag förstått att det finns massor av personer i Hällby som har någon form av hjärt- och lungräddningsutbildning.

Under mars månad har jag, mina döttrar, min bror och en anställd på E. A. Bokföringstjänst AB genomgått Röda Korsets  livräddningsutbildning (6 timmar) vilket inkluderade hjärt- och lungräddning med hjärtstarter!

Skulle man kunna få till något "sms-larm" i Hällby på något bra sätt? Inte vet jag men jag bjuder gärna på tre telefonnummer. Min önskan är inte att få vara en del av allas telefonbok men för de som vill så är det helt ok att lägga till telefonnumren som något hjärtstarternummer eller liknande i era smartphones. Förhoppningsvis kanske fler kan meddela om de har någon form av livräddningsutbildning så kan vi ha en liten förteckning här och förhoppningsvis kunna finnas lite utspridda över Hällby!

Bättre att få veta om någon närboende bär på sådan kunskap innan det händer än efter det hänt.

(Övre Hällby)
Ekenhillsvägen 12, dagtid 016-35 10 99, dygnet runt Eva Andersson 0708-17 35 17 och Sara Andersson 076-652 42 22. (Vi har hjärtstarter också).

(Gustavsborgsområdet)
Gustavsborgsvägen (vid dagiset), Micke Rydh, 070-666 87 19

Artikel:

Tidig hjälp vid hjärtstopp effektiv - Aftonbladet 2015-06-11

 

ihallby

Har du något bra tips eller info som inte kommit med på ihallby.se men som skulle kunna passa på en sådan här sida? Eller om du har några ändrings- eller förbättringsförslag! Mejla till mejladressen nedan eller via sidan KONTAKTA OSS! Förslag och tips mottages mer än gärna! Med soliga hälsningar
Eva Andersson
info@ihallby.se