Företag i Hällby som sponsrar sidan www.ihallby.se - Violas Vrå - Hällby Trädgårdstjänst - E. A. Bokföringstjänst AB - se företagens erbjudanden och annonser vid "Företag i Hällby".

Stadsnät

Stadsnät - Forum

Sv:Fibernät

Samtliga fibernät som Svensk Infrastruktur har byggt har samma ägare Stadsnätsbolagen Sverige AB, orgnr. 556804-3250. Bolaget har ingen anställd för drift och underhåll.
Observera även att SI har i sina villkor skrivit in rätten att förlägga fiberrören på tomtmark. Det innebär att där man kan gräva "för hand" behöver man inte återställa asfalt etc. Det blir alla drabbade fastighetsägare som får sina trädgårdar uppgrävda av ett antal lågavlönade polska medborgare.
För närvarande har SI varken mark- eller schaktavtal med kommunen....
Svensk Infrastruktur är ett grävbolag och reser runt i Sverige likt de omtalade Irländska asfaltsläggarna. Vem tar ansvar i en framtid för drift och underhåll av det tänkta nätet? Vid framtida fel torde det vara tämligen meningslöst att tro att "Operatörerna" skall ta ansvaret för nätet - ett nät som någon annan äger....
Det finns bara ett gott alternativ - Sitt still i båten och ta det lugnt. Det kommer att finnas andra alternativ. Alternativ som kommer att vara kvar på orten.

Sv:Fibernät

Efter kvällens möte i församlingshemmet vid kyrkan så fick vi svar på liknande frågor, kändes väldigt positivt efter att ha haft ett möte med dom. tycker du borde ringa den ansvarige i din gata så får du nog svar på alla dina frågetecken

Sv:Fibernät

Jag förespråkar alternativ 1.

Vi har nu varit i kontakt med Svensk Infrastruktur vid några tillfällen för att förhöra oss och ifrågasätta vissa uppgifter, och vi får ett minst sagt arrogant bemötande på fullt rimliga frågor. De är trygga i att få tillräcklig uppslutning och därmed fullt medvetna om att det lämnar oss utan alternativ i ett obefintligt förhandlingsläge.
Det här är bara är fri konkurrens så till vida att alla operatör får chansen att etablera sig, men det problematiska är att den första som får foten i dörrspringan kan bete sig hur som helst, eftersom det aldrig kommer att vara lönsamt för andra operatörer att gå och konkurrera i efterhand. Vi befinner oss alltså i sitsen att mer eller mindre tvingas välja en leverantör och deras tvivelaktiga villkor, eller att inte få fiber alls framöver.

Chansen står – precis som du säger – till att vi går samman och skapar oss alternativ. Tiden är dock knapp eftersom anmälningstiden går ut 18:e juni. Finns förslag på hur vi skulle kunna göra det? Vi är relativt nyinflyttade i området och har inte det bredaste kontaktnätet.

Sv:Sv:Fibernät

VIKTIG INFO: Imorgon kommer Eskilstuna Energi och Miljö med info om ett kontra bud på fiberdragning i Hällby. VÄNTA MED ATT SKRIVA PÅ FÖR SI tills den nya informationen har kommit ut. Bakgrunden är att kommunen är rädda för att SI inte kommer att få slutföra arbetet pga. sin minst sagt tvivelaktiga historik och därmed binda upp potentiella områden utan att fibern blir levererad, som .t.ex. i Nacka www.nvp.se/Arkiv/Artiklar/2014/07/Stopp-for-fibernatsarbeten/

Öppet stadsnät

Fick oxå detta brev från Sv infrastruktur. Troligtvis bättre med lokalt förankrat projekt.

Diskussion med EEM/Fibra på Facebook om detta

Denna länk funkar om man har konto på Facebook.
https://www.facebook.com/Energi.miljo/photos/a.367472806615740.101930.110855665610790/1066323730063974/?type=1

Bredband

Tja!
Har undersökt lite mer om Infrastruktur AB. De har inte bara en dom emot sig om vilseledande marknadsföring, utan flera. Fått förbud att gräva i visssa kommuner. Har ingen förankring hos kommunen alls. Dessutom har de hyrt lokaler av kyrkan i Hällby och försöker låna prylar från Hällby skola, typ datavideoprojektore mm. ( jag jobbar som lärare på skolan). Jag anser (kanske har fel?) att de är som Irländska asfalterade, fast inom IT-branschen. Ta reda på fakta innan ni hakar på.

Samverkan ger bättre förhandlingsläge

Om många skulle gå ihop i t.ex. en lokal villaägar- eller fiberförening och förhandlar för en större grupp hushåll/kunder ökar sannolikt chansen till förbättrade avtal och kanske även chansen att fler leverantörer ska visa intresse.

Fibernät

Som vanligt gäller att vara lugn, avvakta och vänta in alternativ. Gäller även installation av fiber. Även svensk infrastruktur mår bra av konkurrens. Sen kan man alltid googla runt lite och man finner då snabbt att just svensk infrastruktur tidigare har fällts i domstol för vilseledande marknadsföring om bl.a rot-avdrag. Man har även fått sitt grävtillstånd åtminstone tillfälligt upphävt av en kommun pga brister i återställningsarbete. Därmed inte sagt att just dem är sämst, men som sagt: sitt lugnt i båten och avvakta. Vore bra om vi kunde gå samman t.ex. som vägföreningen och istället vända på steken och skicka en offertförfrågan till fiberaktörerna (fibra, svensk infrastruktur osv) och begära in offerter. Aktörerna vinner som vanligt på att vi är oförberedda och inte förmår oss agera i en stor grupp.

Sv:Fibernät

Enligt Eskilstuna Energi och Miljö (deras facebooksida https://www.facebook.com/Energi.miljo?fref=ts ) så pågår en utredning även från deras sida (vilken högodsare) som enligt dem själva skulle vara klar innom två veckor från den 13:e maj så det är väl en vecka kvar nu.

Sv:Sv:Fibernät

Efter Svensk infrastrukturs utskick så ställde jag frågan till Fibra (Eskilstuna Energi och miljö) om de hade några planer på att etablera ett fibernät i Hällby.
Detta är svaret jag fick idag.

"Hej,
Tack för ditt mail och för ditt intresse för stadsnät.

VI har haft för avsikt att påbörja en kampanj i området och det fanns med i vår planering för 2015.
Men vi har nu bestämt att inte gå in och konkurrera med Svensk Infrastruktur i dagsläget. Däremot kan vi om Svensk Infrastruktur inte får tillräckligt stort intresse och väljer att inte bygga ut, ta nya tag, då Hällbybrunn är ett väldigt intressant område för oss.

Återigen, tack för att du hörde av dig till oss. Jag hoppas att vi hörs av framöver!Med vänlig hälsning

Annica Wilson

Säljkoordinator

TELEFON 021 – 39 52 10 KUNDCENTER 0771 – 375 375

MAIL forsaljning@fibra.se WEBB fibra.se

ADRESS Fibra, Box 1019, 721 26 Västerås"

fiberoptik

Observera att detta erbjudande inte har ngn förankring i kommunen.
Samtidigt ingår många fastigheter här i hällby i vägförening och företaget anger
inget om återställande av gatubeståndet vilket naturligtvis är av stor betydelse.
Dessutom; faller detta inom ramen för rotavdrag? Ej så säker

Stadsnät på väg

Vältajmad fråga. Vi och flera andra vi känner i Hällby har under denna vecka fått erbjudanden i brevlådan om att fiber är på gång. Säljare kommer tydligen besöka alla under de kommande veckorna och berätta mer. Det är ett företag som heter Svensk Infrastruktur som ligger bakom erbjudandet. Enligt deras hemsida så har de ett projekt i Eskilstuna just nu, där finns också lite mer information än vad som stod i brevet.

Ny kommentar

Omröstning

Är Du intresserad av att ansluta till stadsnät i Hällby?

Ja! 88 56%
Nej. 18 11%

Totalt antal röster: 157

ihallby

Har du något bra tips eller info som inte kommit med på ihallby.se men som skulle kunna passa på en sådan här sida? Eller om du har några ändrings- eller förbättringsförslag! Mejla till mejladressen nedan eller via sidan KONTAKTA OSS! Förslag och tips mottages mer än gärna! Med soliga hälsningar
Eva Andersson
info@ihallby.se
Drivs med Webnode